Galleribesök: Del 2 av 2

Fortsättning på galleribesök-inlägget, jag gjorde en snabb skiss av en av portarna till Schillerska
 
Vi gick förbi minnesstenen vid Vasaplatsen som finns kvar för att få oss att inte glömma den hemska spårvagnsolyckan 1992, den lilla parken har jag varit i flera gånger och jag vill gärna dela med mig av mycket gamla reportage-skisser (från 2008!) som jag gjorde där, stenen är med på ett hörn där och jag skulle säga att det är mer ett minnesmonument än ofentlig kost, om man jämför detta med till exempel schablonerna på Schillerska så är schablonerna helt klart med offentlig konst.
 
Efter många om och men så lyckades vi ta oss till konst muséet för att kika på de Skräckromantiska bilderna och jag måste säga att jag blev helt tagen av Marcus Larson's målningar. De är lite mystiska och fantasy-aktiga, så som jag många gånger föreställde mig miljöer i fantasyböcker jag läste som liten.
Dessutom fick vi se en helt otrolig staty gjord av Carin von Siepen som föreställer en pole-dancer. Vi skulle jämföra dansaren med poseidon lite. Där ute på Avenyn, en av Göteborgs mest kända monument, spritt språngande naken och ingen säger något, men jag undrar hur det hade blivit om man ställde Pole-dansaren där ute istället. Jag kan tänka mig att många skulle tycka att det var konstigt eller osmakligt. Kanske mest för att Poseidon stått på sin plats så himla länge. Många hade någ även tyckt att det var häftigt och inte direkt höjt några ögonbryn. Det är definitivt en intressant tanke.
// Linn

Linn's L6BDK10-blogg

Här skriver jag om min korta termin på HDK/BVK som ingår i min grundlärarutbildning.

RSS 2.0